Veganerburger med bønnebøf

Mangler intro

4 personer, 8 stk.

  • 8 små burgerboller

Bønnebøffer

  • 100 g sorte eller brune bønner, evt. En dåse kogte bønner, afdryppede

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1⁄2-1 chili

  • 2 spsk olie

  • 30 g rismel eller kartoffelmel 100 g finvalsede havregryn

  • 1 spsk sojasovs

  • 1⁄2 dl smagsneutral olie

  • 1 spsk citronsaft eller eddike salt og friskkværnet peber

Valnøddesmørelse

  • 150 g valnøddekerner 1 håndfuld dild

  • 1 håndfuld basilikum 4 fed hvidløg

  • 1 spsk hvidvinseddike 1 tsk fennikelfrø

  • 1⁄2 tsk salt friskkværnet peber ca. 1 dl vand

Fyld

  • 8 salatblade

  • 2 tomater

  • lidt hakket dild

  • med bønnebøf

  1. Bønnebøffer

    Læg bønnerne i blød i rigeligt koldt vand. Si vandet fra og kog bønnerne i frisk vand i ca. 45 minutter, til de er helt møre. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgsfeddene og pres dem. Varm olie i en gryde og steg løgene klare. Tilsæt presset hvidløg og finthakket chili. Kom de stegte løg i en foodprocessor med de kogte bønner, rismel eller kartoffelmel og havregryn og kør til en ensartet konsistens. Tilsæt nu sojasovs, olie, citronsaft og gradvist vand, til farsen er sammenhængende. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskab i min. 30 minutter. Er farsen for fast tilsættes lidt vand.

    Kom mel på hænderne og form farsen til 8 flade bøffer. Steg dem gyldne på en pande i varm olie 3-4 minutter på hver side.

  2. Valnøddesmørelse

    Kom valnødder og skyllede krydderurter i en foodprocessor. Pil hvidløgsfeddene og pres dem ned i blandingen. Tilsæt eddike, fennikelfrø, salt og peber. Kør til en ensartet konsistens og tilsæt vand, til smørelsen er cremet. Smag til med salt.

  3. Burger

    Skyl salaten og slyng den i en salatslynge. Vask tomaterne og skær dem i skiver. Flæk burgerbollerne og rist dem evt. På en brødrister eller i ovn. Smør dem med valnøddesmørelse. Saml burgeren lagvis. Læg salat på den underste del af bollen og derefter bønne bøf, tomatskiver og hakket dild.

Opskriften er fra ”Street Food Derhjemme” af Katrine Klinken, Politikens Forlag, 2020, 2.Udgave 2023 Fotograf: Line Falck

Forrige
Forrige

Hornfisketerrine med peberrod

Næste
Næste

Mandelkage med honning og appelsin