Mandelkage med honning og appelsin

Mangler intro

Ca. 12 personer

  • 300 g rørsukker

  • 150 g hele mandler med skind

  • fint revet skal af 1 citron

  • fint revet skal af 2 appelsiner

  • 2 tsk. bagepulver

  • 75 g rasp, f.eks. tørret brød der er blendet fint

  • 3 dl neutralt smagende olie

  • 6 æg

  • olie til formen og ca. 2 spsk. rasp

Honninglage

  • Saft af 1 appelsin

  • 2 dl god flydende honning

Tilbehør

  • evt. cremefraiche eller honningis

  1. Blend mandlerne til mel i en foodprocessor eller hak dem meget fint. Rør sukker, mandelmel, fintrevet skal af citron og appelsin, bagepulver og rasp sammen. Tilsæt olie og æg. Hæld dejen i en smurt springform.

  2. Bag kagen ca. 40 min. i 175 grader varm ovn. Stik i midten af kagen med et træspid. Hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt længere tid.

  3. Pres saften af appelsinen og rør den sammen med honningen. Prik den færdigbagte kage med en gaffel, og hæld honninglagen gennem en si over kagen.

  4. Den saftige mandelkage kan opbevares i køleskab op til et par uger. Tag kagen ud nogle timer før servering - så den ikke er for kold, for så smager den ikke af så meget.

  5. Nyd kagen med cremefraiche eller honningis.

Fotograf: Camilla Stephan

Forrige
Forrige

Veganerburger med bønnebøf

Næste
Næste

Stegt sild med rødløg