Tonkatsu-sandwich
Ton betyder på japansk svin og katsu kotelet eller schnitzel. Denne sandwich er fyldt med en stegt skinkeschnitzel og kan nydes både lun og kold.
4 personer
- 8 skiver groft sandwichbrød eller hvedebrød 
Fyld
- ca. 3 dl) mayonnaise 
- 75 g hvidkål 
- 2-3 stilke bladselleri 
- 1⁄2 salatløg 
- 2 tsk sød sojasovs 
- 2 tsk tomatketchup 
Schnitzler
- 2 små skinkeschnitzler 
- 1 æg 
- 1 dl pankorasp 
- 2 spsk smør og 1 spsk olie salt og friskkværnet peber 
- evt. 1 spsk ristede sesamfrø 
- Fyld - Snit kålen i meget fine strimler, læg dem i en si og skyl dem i koldt vand. Lad vandet dryppe godt af. - Skyl bladselleristilkene i vand og snit dem fint. Pil løget og skær det i tynde ringe. Bland sojasovs med tomatketchup. Bland det sammen med de snittede grøntsager. - Smør brødskiverne med mayonnaise. Fordel grøntsagerne på brødskiverne. 
- Schnitzler - Bank schnitzlerne lidt flade med en kødhammer eller en kagerulle. Krydr dem med salt og peber. - Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel. Vend schnitzlerne i sammenpisket æg og derefter i pankorasp på begge sider. - Steg schnitzlerne i varm olie og smør på en sliplet-pande ved middel varme i ca. 5 minutter på hver side. 
- Sandwich - Skær schnitzlerne i skiver og fordel dem på halvdelen af brødskiverne med grøntsager. Læg en smurt brødskive med grøntsager oven på hver brødskive. Skær hver sandwich over i halve. - Nyd gerne de frisklavede sandwich med det samme eller læg dem i køleskabet, til de skal spises. 
Opskriften er fra ”Street food derhjemme” af Katrine Klinken, Politikens Forlag, 2020, 2.udgave 2023
Fotograf: Line Falck
 
            