Stegt sild med rødløg
Stegte friske sild kan være gode varme til middag. Steger man ekstra sild kan de marineres i eddikelage. De serveres både kolde og lune og vil ofte være del af en julefrokost.
4 personer
Stegte sild
- 4 friske sildefileter - 1 dl fuldkornsrugmel (kan erstattes af hvedemel) - 50 g smør - Salt og friskkværnet peber 
Eddikelage
- 2 dl æblecidereddike eller lagereddike - 1 dl æblejuice eller vand - 100 g sukker - 2 laurbærblade - 1 tsk. hvide peberkorn - 5-8 stk. hel allehånde 
Sildemad
- 4 skiver fuldkornsrugbrød 
- ca. 30 g smør (stuetemperatur) 
- 1 lille rødløg 
- 2 spsk. kapers (uden lage) 
- Drys: 4 stilke bredbladet persille 
- Stegte sild - Skyl evt. sildefileterne i koldt vand, så alle skæl er væk. Klip finnerne af fiskefileterne og skær eventuelle små ben væk. Bland mel med salt og peber. Vend sildene heri på begge sider. - Varm smørret på en slip let-pande. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og steg ved middelstærk varme i ca. 3 min. Vend fisken og steg 3 min. på den anden side. 
- Eddikelage - Kog en lage af æblecidereddike og æblejuice eller vand. Tilsæt krydderierne og sukker, og kog til det er opløst. Lad lage kølen lidt af. Læg de stegte sild i den let afkølede eddikelage. Sæt sildene i køleskabet mindst 3 timer og gerne til næste dag. 
- Sildemad - Smør rugbrød med smør. Lad sildene dryppe af, fjern krydderierne og kom en sild på hvert stykke brød. - Skær løget i tynde ringe. Drys sildemadderne med løgringe, kapers og persilleblade. Nyd sildemadderne frisksmurte. 
Opskriften er fra bogen ”Den Store Nordiske Kogebog” der udkom på Japansk i 2020.
This is a recipe from my Japanese Cookbook “Den Store Nordiske Kogebog” in Japanese 北欧料理大全 and my first cookbook in Japanese published 2020. It is translated by Sachiko Kuramoto. Publisher Seibundo-Shikosha. Photo: Line Falck.
