Samosa med spicy yoghurtdip
En klassisk vegetarisk ret, der er let at lave.
16 stk.
Dej
- 300 g hvedemel (5 dl) 1 dl olie 
- 1 tsk groft salt 
- ca. 1 dl vand 
- lidt mel til bordet 
Fyld
- 300 g kogte kartofler 
- 1 lille løg 
- 2 fed hvidløg 
- 1 spsk smagsneutral olie 1 spsk garam masala 
- eller karry 
- 100 g grønne ærter 
- 50 g cashewnødder 
- 1 æg til pensling 
Spicy yoghurtdip
- 400 g græsk yoghurt 10 % 
- 1⁄2 tsk salt 
- 1⁄4 tsk stødt spidskommen 
- 1 håndfuld bredbladet persille 1-2 tsk sambal oelek eller 
- anden chilisovs 
- DEJ - Bland ingredienserne til dejen i en skål. Ælt, til du har en glat og smidig dej. Brug evt. røremaskine eller håndmikser. Lad dejen hvile i min. 1 time. Lav fyldet imens. 
- FYLD - Kog kartoflerne i 20 minutter i letsaltet vand. Pil skrællen af dem og skær kartoflerne i tern på ca. 1 x 1 cm. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgsfeddene. - Varm olie i en tykbundet gryde. Kom løgene i og steg dem, så de er varmet godt igen- nem, men ikke er brune. Kom presset hvid- løg i sammen med garam masala eller karry. - Tilsæt kartoflerne til gryden. Kom ærter i, hak nødderne og kom også dem i. Smag fyldet til med salt. 
- SAMOSAS - Del dejen i 8 boller og rul dem tyndt ud til cirkler på meldrysset bord. Skær cirklerne over på tværs til halve cirkler. - Tænd ovnen på 225 grader. - Læg fyldet på den ene halvdel af dejen og fold den anden over. Tryk dejen godt sammen i alle sider med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl samosaerne med sammenpisket æg. Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag samo- saerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne. 
Opskriften er fra ”Street food derhjemme” af Katrine Klinken, Politikens Forlag, 2020, 2.udgave 2023. Fotograf: Line Falck
 
            