Blåmuslinger dampet i øl og snaps med urter
Blåmuslinger er i sæson i de kolde måneder. De er de billigste lokale skaldyr. Retten kan både være en forret, frokostret og hverdagsret.
3-4 personer
- 1 kg levende blåmuslinger 
- 1 løg 
- ½ knoldselleri 
- 3-4 vintergulerødder 
- 2 spsk. olie 
- 3-4 kviste frisk timian 
- 1 pilsner (33 cl) 
- 1 glas porsesnaps eller anden kryddersnaps f.eks. timian 
- 2-3 håndfulde bredbladet persille 
- Evt. salt og friskkværnet peber 
- Tilbehør: Brød og smør 
- Rensning af muslinger - Skrub muslingerne i koldt vand med en hård børste. Skrub først muslingerne kort tid før de skal dampes. Fjern evt. skægget på muslingerne. Kassér de muslinger, der er gået i stykker. Hvis en musling er åben, skal den lukke sig, når man banker den mod en bordkant. 
- Grøntsager - Rens grøntsagerne og skær dem i ensartede små tern på ca. 3x3x3 mm. 
- Blåmuslinger - Varm en stor stegegryde godt op. Steg grøntsagerne 3-4 min. under omrøring. Tilsæt timiankviste og de rensede muslinger. Skru varmen kraftigt op. Hæld øl og snaps i gryden. Læg låg på. Rør i gryden et par gange, indtil muslingerne åbner sig. Det tager ca. 5 min. Er der nogle muslinger, der stadig er lukkede, skal de smides ud. - Tilsæt hakket persille. Smag suppen til med salt og peber. Servér med brød og smør. 
Opskriften er fra bogen ”Den Store Nordiske Kogebog” der udkom på Japansk i 2020.
 This is a recipe from my Japanese Cookbook “Den Store Nordiske Kogebog”
in Japanese 北欧料理大全 and my first cookbook in Japanese published 2020.
It is translated by Sachiko Kuramoto. Publisher Seibundo-Shikosha. Photo: Line Falck.
 
            