Tonkatsu-sandwich

Ton betyder på japansk svin og katsu kotelet eller schnitzel. Denne sandwich er fyldt med en stegt skinkeschnitzel og kan nydes både lun og kold.

4 personer

  • 8 skiver groft sandwichbrød eller hvedebrød

Fyld

  • ca. 3 dl) mayonnaise

  • 75 g hvidkål

  • 2-3 stilke bladselleri

  • 1⁄2 salatløg

  • 2 tsk sød sojasovs

  • 2 tsk tomatketchup

Schnitzler

  • 2 små skinkeschnitzler

  • 1 æg

  • 1 dl pankorasp

  • 2 spsk smør og 1 spsk olie salt og friskkværnet peber

  • 1 spsk ristede sesamfrø

  1. Fyld

    Snit kålen i meget fine strimler, læg dem i en si og skyl dem i koldt vand. Lad vandet dryppe godt af.

    Skyl bladselleristilkene i vand og snit dem fint. Pil løget og skær det i tynde ringe. Bland sojasovs med tomatketchup. Bland det sammen med de snittede grøntsager.

    Smør brødskiverne med mayonnaise. Fordel grøntsagerne på brødskiverne.

  2. Schnitzler

    Bank schnitzlerne lidt flade med en kødhammer eller en kagerulle. Krydr dem med salt og peber.

    Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel. Vend schnitzlerne i sammenpisket æg og derefter i pankorasp på begge sider.

    Steg schnitzlerne i varm olie og smør på en sliplet-pande ved middel varme i ca. 5 minutter på hver side.

  3. Sandwich

    Skær schnitzlerne i skiver og fordel dem på halvdelen af brødskiverne med grøntsager. Læg en smurt brødskive med grøntsager oven på hver brødskive. Skær hver sandwich over i halve.

    Nyd gerne de frisklavede sandwich med det samme eller læg dem i køleskabet, til de skal spises.

Opskriften er fra ”Street food derhjemme” af Katrine Klinken, Politikens Forlag, 2020, 2.udgave 2023

Fotograf: Line Falck

Forrige
Forrige

Stegt sild med rødløg

Næste
Næste

Ramen med revelsben