Ramen med revelsben

Ramen er en meget populær japansk nudelsuppe, der er fyldig og kan laves på mange måder. Suppen er ofte kogt på svin eller kylling og tilsættes af og til den japanske miso. Suppen er lettest at spise med ske og fyldet med pinde.

4 personer

  • 11⁄2 liter velsmagende grønt- sags- eller hønsekødssuppe (bouillon)

  • 300-400 g revelsben (evt. ribbensteg i skiver)

  • 1 spsk smagsneutral olie

  • ca. 2 tsk japansk sojasovs (afhængigt af hvor salt suppen er)

Fyld

  • 1 stor gulerod

  • 4-5 forårsløg

  • 4 æg

  • 2-3 spsk mørk miso

  • (fås i velassorterede supermarkeder og helsekostbutikker)

  • 200 g ramen (kinesiske hvedemelsnudler)

Drys

1 spsk ristede sesamfrø

  1. Suppe

    Kog suppen og smag, om den er kraftig. Hvid den ikke er så kraftig, skal den koge lind ind uden låg, så der sker en fordampning. 

    Kog derefter revelsben i suppen i 30 minutter. Tag dem op med en hulske. Steg benene brune på alle sider i lidt olie, til de er gyldne. Pensl revelsbenene på alle sider med sojasovs.

  2. Fyld

    Skræl guleroden, vask og skær den ud i stykker på 4-5 cm. Skær hvert stykke ud i skiver på langs på ca. 1-2 mm og derefter ud i stykker på størrelse med tændstikker. Skær enderne af forårsløgene, vask dem og snit dem fint.

    Kog vand op i en kasserolle og kom forsigtig æggene i. Lad dem koge i ca. 6-7 minutter, så de er smilende. Hæld koldt vand over dem, pil og skær dem i halve.

    Sæt vand over til at koge nudlerne i. Tilsæt gulerødder til den kogende suppe og lad dem koge med i et par minutter. Sluk og pisk lidt kogende suppe i en skål med miso og tilsæt derefter blandingen til den rygende varme suppe, der nu ikke må koge. Smag til med sojasovs.

  3. Ramen

    Kog nudlerne i lidt kortere tid (ca. 5 minutter) end angivet på pakken. Fordel dem i portionsskåle med forårsløg og hæld den rygende varme suppe over.

    Fordel de stegte revelsben og æg i suppeskålene. Drys med ristede sesamfrø. Nyd den rygende varme ramensuppe. Spis suppefyldet med pinde og drik suppen af skålen eller brug en ske.

Opskriften er fra ”Street food derhjemme” af Katrine Klinken, Politikens Forlag, 2020, 2.udgave 2023

Fotograf: Line Falck

Forrige
Forrige

Tonkatsu-sandwich

Næste
Næste

Kartoffelmad med bacon