Jordbærlagkage

Lagkage med sommerbær er en klassisk dessert til fødselsdage og festlige lejligheder. Lagkagen består af tre luftige lagkagebunde, der er fyldt med en cremet vaniljecreme og friske jordbær. Som prikken over i'et er lagkagen pyntet med flødeskum og ekstra jordbær på toppen.

10-12 stykker

  • 1 kg jordbær

Lagkagebunde (3 stk.):

  • 4 æg

  • 125 g sukker

  • 100 g hvedemel

  • 1 tsk. bagepulver

  • smør til formen + 1 spsk. sukker

Vaniljecreme med flødeskum

  • 1/2 liter sødmælk

  • 5 æggeblommer

  • 50 g sukker

  • 2 spsk. majsstivelse (maizenamel)

  • 1 vaniljestang (kornene)

  • 1/2 liter piskefløde (gem 1/3 til toppen af lagkagen)

  • Pynt: Danske flag eller andre flag

  1. Jordbær

    Skyl jordbærrene i koldt vand. Nip haserne (bladene) af bærrene. Skær bærrene i kvarter eller ensartede stykker. Drys med sukker og lad dem trække saft en eller et par timer.

  2. Lagkagebunde

    Smør en springform med blødt smør og drys med sukker.

    Pisk æg og sukker stift og skummende, ca. 10 min. med en håndmikser.

    Bland mel og bagepulver. Sigt det igennem en si, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

    Fordel dejen i formen og bag ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn. Stik et træspyd eller en lille spids kniv i midten af kagen. Er der rå dej på, skal den bage videre. Afkøl på bagerist. Flæk kagen til tre bunde.

  3. Vaniljecreme

    Pisk mælk, æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Tilsæt kornene af vaniljestangen. Afkøl cremen helt i køleskab. Pisk fløden let til flødeskum. Gem 1/3 til at komme på toppen af lagkagen. Vend 2/3 af flødeskummet i cremen.

  4. Saml lagkagen

    Stænk bundene med saften fra jordbærrene. Læg bundene lagvist med vaniljecreme og jordbær. Gem ca. ¼ af jordbærrene til at komme på toppen af lagkagen. Lad kagen trække mindst en time før den serveres.

    Lige før servering pyntes lagkagen med resten af flødeskummet og resten af jordbærrene.

Opskriften er fra bogen ”Den Store Nordiske Kogebog” der udkom på Japansk i 2020.

This is a recipe from my Japanese Cookbook “Den Store Nordiske Kogebog” in Japanese 北欧料理大全 and my first cookbook in Japanese published 2020. It is translated by Sachiko Kuramoto. Publisher Seibundo-Shikosha. Photo: Line Falck.

Forrige
Forrige

Fiskefrikadeller og remoulade

Næste
Næste

Lun leverpostej