Gyoza med dipping-sovs
Gyoza er kinesiske eller japanske dumplings eller ravioli, der er bløde på den ene side og sprøde på den anden.
4 personer, 30 stk.
- ca. 30 gyoza-wraps, små runde dejplader på 10 cm i diameter, der fås i velassorterede asiatiske butikker som frostvare. 
Fyld
- 250 g hakket svinekød 
- 100 g shiitake-svampe eller 
- champignoner 
- 3 forårsløg 
- 75 g kinakål eller spidskål 10-15 g frisk ingefær 
- 1 fed hvidløg 
- 2 tsk limesaft 
- 11⁄2 spsk japansk sojasovs friskkværnet peber 
- til stegning ca. 2 spsk sesamolie eller smagsneutral olie 
Dipping-sovs
- 2 spsk japansk sojasovs 
- 2 tsk chiliolie (eller 11⁄2 tsk olie 
- + 1⁄2 tsk chiliflager) 
- 1 appelsin (1 tsk fintrevet 
- appelsinskal) 
- 1 tsk riseddike eller æbleeddike 
- Gyoza - Start med at optø gyoza-wraps (dej) i køleskab et par timer. De skal holdes tørre. 
- Fyld - Skær bunden af svampene. Skyl dem hurtigt og hak dem meget fint. Skær enderne af forårsløgene og snit dem fint. Snit kålen - I meget fine strimler, skyl dem i koldt vand i en si. Lad vandet dryppe godt af. Riv inge- fær fint. Pil hvidløgsfeddene og pres dem. Pres limesaft og ælt alle ingredienserne godt sammen med sojasovs. Krydr med peber. 
- Dipping-sovs - Rør sojasovs sammen med chiliolie eller olie og chiliflager. Krydr med fintrevet appelsinskal og eddike. 
- Gyozaer - Fold en gyoza ved at lægge en lille skefuld fyld (15-20 g) på midten af et stykke gyoza-wrapdej. Kom vand i en lille skål og dyp en finger i det. Kør fingeren langs kanten af dejen og fold den sammen til en halvmåne. Skab folder fra den ene ende til den anden. 
- Damp-stegning - Varm olien i en sauter- pande ved middelvarme. Læg alle gyozaerne på panden i en cirkel – lav evt. Portionen ad to omgange. Steg dem i ca. 3-4 minut- ter, til de har fået varme på den ene side. Hæld en anelse vand i sauterpanden, skru op, så vandet damper og læg låg på pan- den. Lad gyoza’erne dampe i ca. 2-3 minutter. Fjern låget og lad vandet fordampe, - Så panden bliver tør. Steg videre, til gyoza’erne er sprøde og tager mere farve på den ene side. - Nyd de rygende varme gyozaer med dipping-sovsen. 
Opskriften er fra ”Street Food Derhjemme” af Katrine Klinken, Politikens Forlag, 2020, 2. Udgave 2023 Fotograf: Line Falck
 
            