Samosa med spicy yoghurtdip

En klassisk vegetarisk ret, der er let at lave. 

16 stk.

Dej

  • 300 g hvedemel (5 dl) 1 dl olie

  • 1 tsk groft salt

  • ca. 1 dl vand

  • lidt mel til bordet

Fyld

  • 300 g kogte kartofler

  • 1 lille løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 spsk smagsneutral olie 1 spsk garam masala

  • eller karry

  • 100 g grønne ærter

  • 50 g cashewnødder

  • 1 æg til pensling

Spicy yoghurtdip

  • 400 g græsk yoghurt 10 %

  • 1⁄2 tsk salt

  • 1⁄4 tsk stødt spidskommen

  • 1 håndfuld bredbladet persille 1-2 tsk sambal oelek eller

  • anden chilisovs

  1. DEJ

    Bland ingredienserne til dejen i en skål. Ælt, til du har en glat og smidig dej. Brug evt. røremaskine eller håndmikser. Lad dejen hvile i min. 1 time. Lav fyldet imens.

  2.  FYLD

    Kog kartoflerne i 20 minutter i letsaltet vand. Pil skrællen af dem og skær kartoflerne i tern på ca. 1 x 1 cm. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløgsfeddene.

    Varm olie i en tykbundet gryde. Kom løgene i og steg dem, så de er varmet godt igen- nem, men ikke er brune. Kom presset hvid- løg i sammen med garam masala eller karry.

    Tilsæt kartoflerne til gryden. Kom ærter i, hak nødderne og kom også dem i. Smag fyldet til med salt.

  3. SAMOSAS

    Del dejen i 8 boller og rul dem tyndt ud til cirkler på meldrysset bord. Skær cirklerne over på tværs til halve cirkler.

    Tænd ovnen på 225 grader.

    Læg fyldet på den ene halvdel af dejen og fold den anden over. Tryk dejen godt sammen i alle sider med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl samosaerne med sammenpisket æg. Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag samo- saerne i ca. 20 minutter, til de er gyldne.

Opskriften er fra ”Street food derhjemme” af Katrine Klinken, Politikens Forlag, 2020, 2.udgave 2023. Fotograf: Line Falck

Forrige
Forrige

Blåmuslinger dampet i øl og snaps med urter