Kogebøger for børn

Kage ABC – En kage til hvert bogstav

I tilknytning til denne bog er der også udgivet en plakat, der kan købes på www.koustrupco.dk.

Udgivet: Koustrup & Co., 2020 (1.udgave, 1.oplag)
Tegner: Gina Lorubbio
Antal sider: 80

Børnenes Bagebog

Der er ca. 75 opskrifter på dejligt bagværk i denne opdaterede udgave af bogen, som er en bestseller for børn og nybegyndere. Her finder du alle klassikerne som rugbrød med surdej, hurtigbagte fødseldsdagsboller, lagkage, burgerboller, kringle, kransekage, julebag og bageopskrifter med variationer, hvor den samme dej kan bruges til forskellige kager. Bogen indeholder også en del nye, populære. Opskrifter på f.eks. hindbærsnitter, popcakes, macarons samt rugbrødsboller med chokolade og hasselnødder.

Bogen har også gode tips samt anskuelige trin for trin-anvisninger til at forklare nogle af teknikkerne. Ved hver af opskrifterne er det angivet, om opskriften er let, mellem eller svær at lave.

Udgivet: Politikens Forlag, 2015 (2.udgave 2. oplag)
Fotografier: Line Falck
Antal sider: 200

Findes som e-bog.
Omslag fra 1. udgave fra 2003

Børnenes Køkken

Der er mange ting, man skal have styr på i et køkken: Dørslag, bagepulver og allehånde skal ligge klar til brug, opskriften skal læses, og blomme og hvide skal fordeles, uden at det går galt.

Børnenes Køkken er en grundkogebog til børn, der elsker at bage, koge, stege og tilberede – ja alt det, man kan i et køkken. Her er fotos af teknikker, redskaber, ingredienser, og der er instruktioner til mere end 300 opskrifter!

Udgivet: Politikens Forlag, 2013 (4. udgave 2013,
6. udgave 1. oplag 2019)
Fotografier: René Riis og Line Falck
Antal sider: 560
Omslag fra 2. udgave fra 2009

Børnenes Fødselsdagsbog

Bogen er for alle, der ønsker inspiration til børnefødselsdagen. Her er idéer til invitationer, pynt og planlægning, forslag til lege og opskrifter til både fødselsdagsmad og kager. Bogen henvender sig til børn fra ca. 3–10 år. Udgivet: Politikens Børnebøger, 2006
Fotografier: René Riis
Antal sider: 128

Udsolgt fra forlaget,
men findes som e-bog.
Et udvalg af opskrifter fra bogen kan købes som e-pub: 25 opskrifter til børnefødselsdagen.

Kaj & Andreas Kogebog

Popkorn og fuglefrø smager mums, men stor og stærk bliver man ikke af det. Det ved Andrea godt, og hun tør godt prøve at smage nye ting, selvom fuglefrø er det bedste i verden, når man er en lille blå papegøje. Kaj råber bare på flere popkorn. Mange børn kender det også. De vil helst bare have deres yndlingsspise og ingen anden mad. Der må tricks til for at få den sunde mad ned i deres maver. Gode retter for eksempel.

Bogen består af en samling nemme opskrifter på mad, som børn godt kan lide at spise, og som de kan være med til at lave. Her er opskrifter på hverdagsretter, men også retter, som knytter sig til forskellige årstider og begivenheder som halloween, jul, påske og fødselsdag.
Udgivet: Carlsen, 2010
Illustrationer: Sussi Bech
Fotografier: Anitta Behrendt
Antal sider: 72

Udsolgt fra forlaget.

Børnenes Verdenskøkken

Børnenes verdenskøkken er alt fra kinesiske mandarinpandekager og pekingand, rå vietnamesiske forårsruller til japansk sushi, sachertorte fra Wien og svenske pepparkakor, ungarsk gullasch med lækkert kartoffelsne eller stegte bananer a la Afrika. I bogen findes opskrifter fra alle verdensdele.

Opskrifterne i bogen er ikke originale alle sammen, men forenklede og tilpasset de råvarer, der er til at få herhjemme i almindelige butikker.

Opskrifterne er tilgængelige så børnene kan gå med i køkkenet, måske helt selv, og samtidig er der skrevet, så de lærer om madens originalitet og ophav.
Udgivet: Politikens Håndbøger, 2009
Fotografier: René Riis og Line Falck
Antal sider: 184

Prinsessekogebogen

Prinsessekogebogen er for alle små prinsesser, feer og alfer, der vil feste og spise eventyrligt. Her er idéer til fødselsdagsfester, hyggelige stunder, udklædning, pynt og forslag til, hvordan I kan holde en ægte, indisk prinsessefest med dejlig og smuk mad. Udgivet: Politikens Børnebøger, 2008
Fotografier: René Riis
Antal sider: 128

Udsolgt fra forlaget.
Prinsessekogebogen er udkommet på tysk:
Prinzessinnenfeste – Rezepte und Bastelideen für kleine Mädchen
Hölker Verlag, 2009

Børnenes Fester – året rundt

Fastelavn, påske, sankthans, halloween, jul - alle de dejlige traditioner, der giver rytme, kontinuitet, identitet og rutine i livet findes i bogen. Bogen giver et bud på, hvordan en moderne familie kan fejre årets højtider. Nogle holdes som de er blevet det i årevis og nogle fornyes. Til festerne hører god mad og drikke, som er med til at give det fællesskab, vi nyder og oplever sammen. Udgivet: Politikens Børnebøger, 2007
Fotografier: René Riis
Antal sider: 121

Udsolgt fra forlaget.

Børnenes Kogebog

Madlavning er en sund og kreativ vane, man ikke kan få for tidligt med. Børnenes kogebog er nem, inspirerende og skrevet i øjenhøjde med alle, der har lyst til at lave mad og lære de grundlæggende regler i køkkenet. Bogen har fotos af de fleste opskrifter (ca. 170 i alt), og alle grundregler og teknikker er forklaret med trin for trin-billeder. Udgivet: Politikens Forlag, 2003
Fotografier: René Riis
Antal sider: 198

Udsolgt fra forlaget.

Børnenes Slikbog

Bogen er til dig, der gerne vil lave dit eget slik af gode råvarer og uden mystiske tilsætningsstoffer. Det er nemlig ikke så svært, som man skulle tro. Det smager meget bedre end det du køber i butikkerne. Bogen har foto af de fleste opskrifter, og alle grundregler og teknikker er forklaret med trin for trin-billeder. Udgivet: Politikens Forlag, 2005
Fotografier: René Riis
Antal sider: 128

Udsolgt fra forlaget.

Børnenes Koge-Bagebog

Bogen består af Børnenes Kogebog og Børnenes Bagebog. Udgivet: Særudgave fra GAD, 2005

Børnenes Store Kogebog

Bogen består af Børnenes Kogebog, Børnenes Bagebog samt dele af Børnenes Fødselsdagsbog. Udgivet: Politikens Håndbøger, 2006

Udsolgt fra forlaget.
Til forsiden…