Min filosofi omkring mad og måltider

At nyde er alles ret. Flere og flere måltider indtages væk fra hjemmet, og mange udnytter de mange tilbud af færdiglavet mad. Hele denne udvikling påvirker og ændrer vores viden om råvarer, færdigheder i madlavning og smag. Maden skal ikke alene være ernæringsmæssigt i orden, men også give nydelse og madglæde, så vi kan overleve i både fysisk og åndelig forstand. Glæden ved at spise fælles måltider fungerer som kulturelt kit. At spise godt sammen styrker os både som enkeltindivider, i familien, som gruppe på arbejdspladsen og i andre sociale sammenhænge – vi spiser »værdier«. Det er derfor også vigtigt, at børn får lov til at lave mad og spise mad, der er velsmagende, grov, varieret og lavet godt.

Det er dødkedeligt med rigid videnskab, der kriminaliserer glæden ved at spise, og de mange kure og kostfilosofier, der er dødssyg disciplinering af kroppen.

Rigtig god mad mætter mere, man spiser mindre og nyder mere. Uden glæde ingen sundhed eller godt liv.

Mine fokusområder:

  • Nydelsesfulde måltider
  • Ordentlig og gennemskuelig mad
  • Dejlig hverdags- og festmadder følger årets gang
  • Rene råvarer og produkter med smag, gerne økologiske og lokale
  • Godt madhåndværk og at vi skal »pass on the skills«, så det ikke uddør
  • Maddannelse og komme tættere på hvor maden kommer fra
Til forsiden…