Katrine Klinken

Katrine Klinken, født 1963, er gift, mor til tre voksne børn og farmor. Hun er faglært kok og ernærings- og husholdningsøkonom og arbejder freelance som madskribent og konsulent. Katrine er forfatter til en stribe kogeboger for børn og voksne. Hun holder foredrag og underviser på kurser for børn og professionelle madhåndværkere i bl.a. at lave velsmagende mad, der både bevarer lokale madtraditioner og er fornyende og sæsonbetonet. Hun brænder for dejlige fælles måltider og mad, der er lavet godt og af de rene varer – mad med stor smag, nydelse og oplevelse. Det er vigtigt at lære om mad og måltider fra man er barn, men man kan lære at lave mad hele livet! Hun finder selv inspiration ved at bruge sæsonens råvarer og på rejser, hvor hun møder madhåndværkere, der laver lokal mad. En stor del af vores madkultur kan betegnes som »fast, cheap and easy«, hvor mange går glip af meget, når mad og måltider ikke får mere opmærksomhed. Derfor er Katrine aktiv i maddebatten om alles ret til et godt måltid, og har i mere end 10 år været aktiv i den internationale Slow Food-bevægelse.

Katrine Klinken er YouTuber og Instagrammer.

Til forsiden…